Koti

Parhaat tavat tehdä kodistasi lämpimämpi ja viihtyisämpi

Oletko koskaan tullut kotiin raskaasta työpäivästä ja haluat todella vain levätä ja rentoutua? Olemme kaikki tunteneet näin säännöllisesti, ja kun olemme kaikkein väsyneimmämme ja stressaantuneimpia, tämä voi todella auttaa meitä latautumaan ja toipumaan.
Nyt mikä tahansa koti voi auttaa sinua tekemään tämän jossain määrin. Kotona oleminen on automaattisesti rentouttava kokemus, koska olet poissa työympäristöstä ja ympärilläsi on asioita, jotka auttavat sinua rentoutumaan ja tuntemaan olosi mukavaksi. Mutta samalla on varmasti muitakin asioita, joita voit tehdä tehdäksesi kodista rentouttavamman ja mukavamman. Lue ja katsomme joitain parhaita menetelmiä tätä varten…
Ulkomuoto
Jotta kotisi tuntuisi viihtyisämmältä, sinun on täytettävä se asioilla, jotka saavat sinut tuntemaan olosi onnelliseksi ja turvalliseksi. Rakkaiden kuvat on aina hyvä reitti, mutta voit käyttää myös iloisen näköisiä koristeita, maalauksia ja muuta. Kasvien säilyttäminen on myös hyvä idea – tutkimukset osoittavat, että pelkkä kasvien katseleminen auttaa rauhoittamaan sykettämme ja alentamaan verenpainetta samalla kun alentaa stressihormoni kortisolia.
Lämpöä
Voit lisätä kotisi lämpöä useilla eri tavoilla. Yksi on yksinkertaisesti varmistaa, että pidät lämmityksen tasaisena. Et halua tietenkään tuhlata energiaa, mutta älä säästä energiaa terveytesi tai hyvinvointisi kustannuksella.
Seuraavaksi sinun on varmistettava, että syntyvä lämpö ei mene hukkaan. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea sitä, että sinun tulee tutkia eristystä. Varmista, että ikkunoissasi on hyvät kaksoislasit, että seinät on eristetty ja että lämpö nousee!
Huoneessa olevat matot ja jopa tyynyt voivat myös auttaa imemään lämpöä entisestään ja pitämään sen huoneessa, kun taas tällaisten pehmeiden esineiden näyttäminen voi itse asiassa saada sinut tuntemaan olosi mukavammaksi, kun yhdistämme ne rentoutumiseen.
Huomaa, että reagoimme myös erityisen hyvin kaikkiin lämmön “keitaisiin”, jotka ovat lämpöä, jonka ympärille voit kerätä. Esimerkiksi takka voi olla uskomattoman rentouttavaa ja rentouttavaa, ja varsinkin siksi, että yhdistämme sen jälleen iltaan.
“Lämpimät värit” ovat myös tehokas työkalu, joka toimii, koska ne imevät enemmän valoa spektristä. Nämä ovat tummempia punaisen, ruskean ja oranssin sävyjä, jotka ovat kaikki värit, jotka yhdistämme lämpimiin päiviin. Toinen asia, joka voi olla yllättävän tehokasta, on pitää huone pienempänä, mikä saa meidät tuntemaan olonsa turvallisemmaksi – koska näemme helposti kaiken ympärillämme.
Aktiviteetit
Suunnittele lopuksi huoneesi kodikkaalle toiminnalle. Se tarkoittaa, että sinulla on kirjoja ja lukuvaloja, pitkiä sohvia rentoutumiseen yhdessä ja sohvapöytiä lämpimän juoman varassa. Nyt kun istut seuraavaksi, et koskaan halua lähteä…

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.