Koti

Työskentely kotoa? Suunnittele kotisi tukemaan henkistä keskittymistä ja kognitiivista kestävyyttä

Jos olet koskaan työskennellyt kotoa käsin, tiedät, kuinka vaikeaa voi joskus olla keskittyä ja välttää häiriötekijöitä. Tavoitteena on saavuttaa “virtaustila”, jossa aivosi ovat 100-prosenttisesti keskittyneet itsellesi asettamaasi tehtävään, mutta valitettavasti useimmissa kodeissa on liian paljon häiriötekijöitä ja liian monia mahdollisuuksia häiritä itseäsi, jotta tämä tapahtuisi.
Se johtuu osittain ruokavaliostasi, elämäntavoistasi ja tuottavuustottumuksistasi, mutta osa siitä on myös kotisi vika. Näet, jos voisit suunnitella kiinteistösi hieman eri tavalla, saatat vain huomata, että voit saada itsesi toimimaan paremmin. Lue eteenpäin ja katsomme, kuinka suunnitellaan kiinteistön layout maksimaalista tuottavuutta ja tehokkuutta varten.
Mukavuus
Ensimmäinen ja tärkein tekijä työskentelylle suotuisan ympäristön luomisessa on varmistaa, että se on mukava. Jos vaihdat jatkuvasti asentoa tai joudut säätämään uudelleen, et pysty keskittymään ja sen sijaan etsit jatkuvasti tekosyytä nousta ylös ja liikkua (etkä työskennellä).
Tästä syystä sinun on luotava itsellesi työpaikka, joka tukee selkääsi, pitää tietokoneesi oikealla korkeudella (olettaen, että työskentelet tietokoneella) ja yleensä auttaa sinua viihtymään työskennellessään.
Samalla sinun on kuitenkin otettava huomioon myös muut mukavuuden osatekijät. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sinun on mietittävä asioita, kuten lämpötila, tietokoneen näytön häikäisyn määrä ja kaikkea muuta, mikä saattaa vaikuttaa häiriöttömään työskentelykokemukseesi.
Häiriöiden puute
Seuraavaksi sinun on varmistettava, ettei häiriötekijöitä ole niin pitkälle kuin mahdollista. Tämä tarkoittaa erillisen työskentelytilan luomista katsomalla jne. Tämä myös luo mieleesi assosiaatiotyön ja olla siinä paikassa, jotta mielesi ei vaeltele muualle. Tässä tilassa ei tietenkään saa olla puhelinta, ja sen tulisi olla kaukana muusta talosta. Siinä ei myöskään pitäisi olla kirjoja tai viihdemuotoja näkyvissä.
Mutta tämä ei tarkoita, että sinun pitäisi tehdä tilasta tylsä. Ihmisaivot kyllästyvät nopeasti ja jos olet yrityksen näköisessä mustassa tilassa, tarvitset stimulaatiota. Pidä kasveja ympärilläsi ja mielenkiintoisia kuvia, jotka auttavat stimuloimaan aivojasi häiritsemättä sinua.
Kaikki mitä tarvitset
Yritä lopuksi poistaa kiusaus nousta ylös ja kävellä ympäriinsä. Esimerkiksi kahvinkeitin aivan työpöydän vieressä voi estää sinua menemästä keittiöön, kun taas kaikkien tarvikkeiden tulisi olla myös käden ulottuvilla. Mitä vähemmän tekosyitä annat itsellesi nousta ylös, sitä todennäköisemmin saavutat ja säilytät sen tarullisen flow-tilan, johon me kaikki niin kovasti haluamme päästä, kun työskentelemme kotoa käsin.

What is your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like

Comments are closed.